Kraanbesturing

De kraanbesturing is het hart van de kraan. Er zijn vele opties mogelijk, van volledig mechanische ventielblokken tot volledig proportionele bediening of zelfs afstand bediening.

 

Met name bij de kleinere modellen is het gebruik van de mechanische ventielblokken vaak de meest gunstige en logische keuze. Bij het gebruik van een bordes heeft het ventielblok een vaste plaats op de uitrijwagen. In deze situatie is het niet erg dat dit een zwaar mechanisch ventielblok is. Als men dit ventielblok op de tractor wilt monteren hou dan rekening met een ventielblok van c.a. 45kg wat keer op keer opgehangen moet worden.  Afhankelijk van het aantal functies, en gewenst bedieningsgemak is er te kiezen uit een aantal varianten.

 

Bij de wens om gebruik te maken van losse joysticks kan er gebruik gemaakt worden van HPC. Dit is een hydraulische voorsturing waarbij met een lage druk de bedieningsschuiven bediend worden. Dit reduceert de massa van de ventielblokken enorm. De extra functies zijn dan elektrisch aangestuurd. Voor een goed bedieningsgevoel is deze manier van aansturen ook aan te bevelen met gebruik van een bordes.

 

Voor mensen die het ultieme cabine comfort van de tractor willen benutten, of mensen die met een afstandsbediening willen werken zijn er diverse keuzes mogelijk met volledige elektroproportionele ventielblokken. Er is kan gekozen worden uit Walvoil / Hydro Control,  Danfoss en Parker.

Mechanische ventielen op de kraan.

 

Bediening vanaf het platform.


Maatwerk oplossing voor bediening vanuit de cabine.

 

Remote Control

 

Stoel op de kraan.

Een overzicht van de mogelijke ventielblok keuzes.

Vraag naar de mogelijkheden voor de combinatie van ventielblokken en kranen.