BMF 18T1

Robuuste uitrijwagen met tot 18t laadvermogen, en enkelvoudige chassis ligger.

De BMF18T1Pro is het grootste en krachtigste model in het BMF trailer programma. Het laadvermogen van dit topmodel uit de Pro-serie is 18 ton en de laadruimte beslaat 3,5-4m2, waardoor boomstammen snel, moeiteloos en in grote hoeveelheden van de ene naar de andere locatie kunnen worden vervoerd. Deze bosbouwmachine is de keuze van veeleisende professionele gebruikers. BMF18T1Pro houttrailer kan worden uitgerust met de volgende kranen:   BMF800HD, BMF800HD+, BMF1000HD en BMF1000HD+.

 

Robuustheid

De werkomstandigheden in het bos zijn meestal nogal extreem en bosbouwmachines moeten zeer robuust zijn om het ruwe terrein en de zware ladingen boomstammen te kunnen weerstaan. BMF produceert al zo’n twintig jaar bosbouwmachines en heeft een grondige kennis van de productie van robuuste machines. De robuuste frames van BMF-trailers zijn ontworpen op basis van de verdeling van de lading en alle frames hebben een grondige sterkteanalyse ondergaan. Wij gebruiken robotlassen van hoge kwaliteit en de locaties van alle lasnaden zijn strategisch geplaatst om weerstand tegen zware lasten te garanderen. Alle BMF enkel- en dubbelligger trailers zijn voorzien van sterke veiligheidsroosters. De BMF draaidissel biedt bescherming aan de oliepomp die in de dissel is ondergebracht, en heeft bredere verbindingspunten voor een grotere stevigheid. Alle andere componenten, zoals kabels, slangen, steunpootcilinders zijn eveneens zorgvuldig beschermd om schade te voorkomen en langere onderhoudsintervallen te bieden. Minder onderhoudstijd betekent meer effectieve bedrijfsuren en lagere bedrijfskosten.

 

Stabiliteit

Stabiliteit is essentieel bij het hanteren van zware ladingen boomstammen. Daarom heeft BMF extra aandacht besteed aan de stabiliteit van onze opleggers, zelfs op moeilijk terrein. Om de stabiliteit te verhogen en het zwaartepunt naar beneden te brengen, zijn de BMF kranen lager op het chassis geplaatst en zijn de steunpoten van de meeste BMF opleggers direct aan het frame van de oplegger bevestigd. Wielen van uitrijwagens worden zo ver mogelijk uit elkaar geplaatst om de opleggers breder te maken en het zwaartepunt lager te brengen. Dankzij de pendelassen is het gemakkelijker om zich op ruw terrein te verplaatsen.

 

Functionaliteit

BMF levert dissels met een aantal oogalternatieven en twee disselhoogten voor een soepele verbinding van de aanhangwagen. Uniek ontworpen dissels kunnen mechanisch worden vergrendeld in een vaste positie voor het rijden op de weg. Alle bosbouwaanhangwagens van BMF hebben nu een EU-typegoedkeuring voor een compleet voertuig met betrekking tot EU-verordening nr. 167/2013, wat bevestigt dat het is toegestaan om BMF aanhangwagens te gebruiken op de openbare weg in alle EU-landen en de buurlanden van de EU die de verordening toepassen.

BMF aanhangwagens zijn verkrijgbaar met standaard of PRO-type bolsters. Bij de standaardoptie kunnen de palen naar binnen worden gedraaid om de breedte van het bovenste gedeelte van de aanhangwagen te verminderen en het manoeuvreren en parkeren in smalle gebieden te vergemakkelijken. De PRO-versie biedt de mogelijkheid om het laadoppervlak te verbreden door de palen naar buiten te trekken. De positie van de PRO-bouten kan worden gewijzigd door ze langs de balk van de aanhangwagen te schuiven. Bovendien hebben de PRO-versie bolsters getande randen die ervoor zorgen dat de boomstammen niet verschuiven of draaien. In het verleden werden PRO bolsters vooral gebruikt op forwarders, maar door hun voordelen zijn ze nu ook populair voor bosbouwopleggers op trekkers.

Om het laadoppervlak te vergroten en meer of langere boomstammen te vervoeren, kunnen alle BMF-aanhangwagens worden uitgerust met een frameverlenging. De maximale lengte van de frameverlenging is afhankelijk van het aanhangwagenmodel. Wij raden aan om een extra bolster en een set stokken aan de verlenging toe te voegen. De verlengstukken voor de aanhangwagens BMF16T1 en BMF18T1 zijn hydraulisch beweegbaar.

Product informatie  
Laadvermogen, kg 18000
Totale lengte, mm 7590-8190

Lengte beladingsruimte

4900-5500
Totale breedte met standaardwielen, mm 2520
Wielen

550/45-22.5

600/50-22.5

600/40-22.5

710/10-22.5

Assen en aantal wielbouten

90×90-8

Laadoppervlakte, m²

3.5-4

Disselcilinders, st

2

Trekhaak stuurhoek °

30
Bodemvrijheid , mm 670
Steunpoot F/D
Accessoires
Remmen
Poten
Verlichting voor trailer
Olie koeler
Platform
Wielen

 

Aanbevolen kranen:

BMF promo video

 
 

Hoofdafmetingen trailer